hogyan

Tudom, mit ettél tavaly nyáron

Persze, hogy tudom. Sokat, sokfélét, sok helyen. De a legjobbat Székelyföldön, a Basa Fogadóban ettük: Tepsis csülköt  és Medvetáncoltatót pityókával. Eddigi legnagyobb gasztronómiai élményem volt mindkettő, de ha feltétlenül választanom kellene a kettő közül, a tepsis csülköt enném megint.

Nos, nem fogom.

Egyrészt, mert két fogászati kezelés között tartok, az egyik három hetes turnus éppen véget ért, a másik augusztus végén kezdődik, a kettő között csak kíméletesen lehet még gondolni is olyanra, mint sült csülök vagy ilyesmi.

Másrészt a székelyföldi medvék miatt nem megyek a Basa Fogadóba. Bár az Alföldön is járnak-kelnek (állítólag), de itt még nem találkoztam velük, ott viszont igen…

…és nem szeretnék még egyszer.

Hogy mit fogok enni idén nyáron?

Sajtot a Magas-Tátrában.

Sült keszeget a Balatonon.

Lángost a Tisza-tónál.

Dinnyét, őszibarackot mindenhol.

Fagyit.

Még fagyit.

És még fagyit.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!